Monumentale Pniëlkerk wordt volledig gemoderniseerd

Het huidige gebouw kent met name veel dichte ruimten die niet transparant zijn en waar weinig of geen daglicht kan toetreden. Het is de wens van de huidige kerkelijke gemeente De Verbinding, om het kerkgebouw Pniël geschikt te maken voor huidig en toekomstig gebruik.

Het wordt een ingrijpende verbouwing de komende maanden. De Pniëlkerk wordt gezien als de toekomstige hoofdvestiging van de Verbinding. Om dat invulling te geven moet het mogelijk zijn, dat bij diensten waarbij zowel de leden van de Schuilhof als van de Pniëlkerk aanwezig zijn, dit ook past in het gebouw.

De kerkzaal en de entreeruimte worden flexibel met elkaar verbonden door de plaatsing van een panelenwand met glazen afscherming. De ruimte tussen de oorspronkelijke wand en de nieuwe wand wordt verbijzonderd door een zone in een afwijkende vormgeving.

De kijkrichting van de zitplaatsen in de kerkzaal wordt 90 graden gedraaid zodat de afstand tussen de kerkgangers en de spreker korter wordt. Tevens worden de zitplaatsen in een halve cirkel gezet zodat de kerkbezoekers elkaar niet alleen op de rug leren kennen maar er ook face tot face contact is.

Niet alleen de kerkdienst zelf is van belang, maar ook de ontmoeting van de leden voor en na de dienst. Daarvoor wordt de ontmoetingsruimte (achter de entreedeuren) vergroot.

En als kers op de taart zal er ook veel aan verduurzaming worden gedaan. Zo zal alles in LED uitgevoerd worden, gewerkt worden met HR ketels en met een Warmte Terugwin unit (WTW).

Op dit moment is de bouw in volle gang!
Lees meer in dit krantenartikel: Klik hier

Het monumentale gebouw uit 1960
Bouwplaats