Project in uitvoering: Voormalige basisschool in Wierden krijgt metamorfose tot gezondheidscentrum

dinsdag 3 augustus 2021

De verbouw van de voormalige basisschool 'De Touwladder' is in volle gang! Twee huisartsenpraktijken gaan samenwerken in een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak). De huisartsen verwachten eind 2021 hun intrek te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. Ook andere disciplines zullen aansluiten zoals fysio, diëtisten, podotherapie en huidtherapie. Dit avontuur gaan ze aan met ons!

Het karakteristieke pand moet volledig worden verduurzaamd en het monumentale karakter moet worden behouden. Met beide aspecten hebben we veel ervaring. Oude gymzalen worden omgetoverd tot artsenkamers. Het school sfeertje houden we er zeker in, gecombineerd met een hotelachtige vibe. Er worden veel kleuren en rijke materialen gebruikt in combinatie met oude schoolposters als behang!

Deze school wordt herbestemd. Herbestemming betekent dat een bestaand pand een andere functie krijgt, in dit geval een gezondheidscentrum. De indeling is geheel aangepast met het oog op de nieuwe functie van een eerstelijns centrum. Oude elementen zoals een schoolbankje op de 1e verdieping blijven behouden. Net zoals het prachtige glas-in-lood in het trappenhuis. Er komen zwart stalen kozijnen en deuren bij de entree, iets wat echt als een eyecatcher zal opvallen!

Kijk ook bij een vergelijkbaar project op onze site, waarbij ook een school is verbouwd tot huisartsenpraktijk: schoolgebouw wordt huisartsenpraktijk