Project in uitvoering: Zwembadhal in Purmerend krijgt compleet nieuwe belevenis

dinsdag 8 juni 2021

Vorig jaar werden wij, Studio van Dijl Architecten benaderd door Spurd, eigenaar van het Leeghwaterbad in Purmerend om langzaam eens na te denken over hun zwembadhal. En niet zomaar een hal.. een nogal bijzondere hal van 12 meter hoog en 40 meter lang. Zo'n 535 m2 moest opnieuw worden ingevuld.
We moesten rekening houden met heel veel dingen zoals: de looproutes, nieuwe techniek, beleving van de bezoeker, het huidige pand en nog veel meer. Een compleet nieuw concept werd bedacht...

Je komt binnen en loopt over een vlonderplanken pad richting de receptiebalie. Links van je zie je gras, een grasheuvel en lounge plekken om koffie te kunnen drinken. Dit is het down to earth gedeelte. Rechts zie je de panorama wand waardoor je in het zwembad kijkt en op de vloer ligt water. Je kunt plaats nemen aan een bar met hoge krukken. Hier zit je into the water.

Langs de receptiebalie loop je naar de horeca. Onder een nieuw gebouwde entresol kun je plaats nemen en heb je zicht op het zwembad. Als je met de trap naar boven gaat merk je dat er overal wolken lampen hangen. Ook loop je ineens op wolken, je bent nu up in the sky. Hier kan je zitten en wat eten en drinken. Je hebt zicht op de complete hal. Via een loopbrug kan je naar de overkant.

Langzaamaan beginnen deze plannen vorm te krijgen en zijn we ontzettend benieuwd naar het eindresultaat!
Kijken jullie mee?