Project in uitvoering: Uitbreiding en complete renovatie huisartsenpraktijk

woensdag 7 april 2021

De huidige huisartsenpraktijk, gevestigd in Leiden groeit uit zijn jasje en heeft flink meer ruimte nodig. Na een lange zoektocht naar een nieuwe ruimte hebben de huisartsen, na de toezegging van de gemeente om in de tuin te mogen uitbouwen, het besluit genomen om te blijven in hun huidige pand.

De praktijk wordt helemaal anders! Deze wordt gerenoveerd, anders ingedeeld en er komen ruimtes bij in de uitbouw.

De plattegrond is zodanig ontworpen dat er een optimale indeling en privacy ontstaat. Ook het onderscheid tussen rust en onrust gebieden worden meegenomen in het ontwerp.

De bouw is op dit moment in volle gang. De impact van de uitbouw op de omgeving is meegenomen als onderdeel van het ontwerp/architectuur, zoals de verhouding en kleur van de achtergevel en de compositie van de raamopeningen. Het platte dak van de nieuwe uitbouw wordt een groen dak. Zodat het groene uitzicht vanaf bovenliggende woningen aangenaam blijft en de verharding van de tuin wordt gecompenseerd.

Het thema voor het interieur van de praktijk is eenheid, rust en warmte. Een thema wat door de hele praktijk herkenbaar is gemaakt. (wit, neutraal, licht hout, groen met wat donkere accenten.

Dit heeft in de wachtkamer en gangen een rustgevend effect op de patiƫnten; zorgt voor een eigen uitstraling van de praktijk en geeft de medewerkers een aangenaam gevoel. De kleur Tranquil Dawn (lichtgrijs met een groene tint) is een tint van een zacht nevelige lenteochtend vol beloften. De natuur nog ongerept, nodigt uit tot verwondering. Tijdloze eenvoud.

We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Kijk ook bij dit project voor meer inspiratie: schoolgebouw wordt huisartsenpraktijk