Project in uitvoering: Voormalige basisschool in Wierden krijgt metamorfose tot gezondheidscentrum

dinsdag 3 augustus 2021

De verbouw van de voormalige basisschool 'De Touwladder' is in volle gang! Twee huisartsenpraktijken gaan samenwerken in een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak). De huisartsen verwachten eind 2021 hun intrek te nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. Ook andere disciplines zullen aansluiten zoals fysio, diëtisten, podotherapie en huidtherapie. Dit avontuur gaan ze aan met ons!

Project in uitvoering: Zwembadhal in Purmerend krijgt compleet nieuwe belevenis

dinsdag 8 juni 2021

Vorig jaar werden wij, Studio van Dijl Architecten benaderd door Spurd, eigenaar van het Leeghwaterbad in Purmerend om langzaam eens na te denken over hun zwembadhal. En niet zomaar een hal.. een nogal bijzondere hal van 12 meter hoog en 40 meter lang. Zo'n 535 m2 moest opnieuw worden ingevuld.
We moesten rekening houden met heel veel dingen zoals: de looproutes, nieuwe techniek, beleving van de bezoeker, het huidige pand en nog veel meer. Een compleet nieuw concept werd bedacht...

Project in uitvoering: Uitbreiding en complete renovatie huisartsenpraktijk

woensdag 7 april 2021

De huidige huisartsenpraktijk, gevestigd in Leiden groeit uit zijn jasje en heeft flink meer ruimte nodig. Na een lange zoektocht naar een nieuwe ruimte hebben de huisartsen, na de toezegging van de gemeente om in de tuin te mogen uitbouwen, het besluit genomen om te blijven in hun huidige pand.

De praktijk wordt helemaal anders! Deze wordt gerenoveerd, anders ingedeeld en er komen ruimtes bij in de uitbouw.

Project in uitvoering: Pniël kerk in Hilversum

woensdag 10 maart 2021

De monumentale Pniëlkerk in Hilversum wordt volledig gemoderniseerd.

Overal waar je kijkt zie je nu stof en puin. Er wordt flink gesloopt maar er moet rekening worden gehouden met de monumentale staat van de kerk. Krijg een kijkje achter de schermen bij de verbouw van deze kerk!

7 tips bij de zoektocht naar bedrijfshuisvesting

woensdag 8 juli 2020

In mijn werk heb ik te maken met professionele- en niet-professionele opdrachtgevers. De eerste groep kan hier ophouden met lezen. Voor hen is dit stukje gesneden koek. Zij hebben dagelijks te maken met grote en kleine bouwprojecten. Maar voor de zogenoemde niet-professionele opdrachtgevers is bouwen geen alledaagse bezigheid. Als je een eigen bedrijf hebt, ben je goed in je eigen vak, maar op het moment dat je op zoek bent naar andere huisvesting merk je, dat bouwen toch een vak apart is.
Waar moet je specifiek op letten?

Een tijdloos ontwerp bestaat niet

donderdag 31 oktober 2019

'Het moet wel een tijdloos ontwerp zijn.' Veel opdrachtgevers vragen me tijdens het ontwerpproces om 'een tijdloos ontwerp.' Logisch natuurlijk want een organisatie gaat vaak voor veel geld bouwen of verbouwen. Dan wil je niet over 3 jaar al uitgekeken zijn op de kleuren en de vormgeving...

Wat is goed advies?

maandag 30 september 2019

Wie wil er een goed advies?
Wat een flauwe vraag! Iedereen wil toch een goed advies?
Nou daar kun je je over verbazen! Er blijkt nogal wat verwarring te bestaan over wàt nou een goed advies is. Ik zal uitleggen wat ik bedoel....

Wat is architectuur nou eigenlijk?

maandag 9 september 2019

Wat is architectuur*) nou eigenlijk, vroeg ik me vanmiddag af. Waar gáát het nou eigenlijk om? Klinkt misschien wat vreemd uit de mond van iemand die al 32 jaar in het vak zit. Maar soms overkomt me dat gewoon. Zoals vanmiddag. Ik was bij een klein gezondheidscentrum, dat 10 jaar geleden gebouwd is. De eigenaren (huisartsen en apotheek) willen rigoureus verbouwen. Want….