Groepspraktijk Huisartsen Holten

In 2010 werd de wens tot renovatie en vernieuwing van de huisartsen groepspraktijk in Holten concreet. Gebaseerd op de eisen en wensen van de artsen en de normen van de Landelijke Huisartsen Vereniging kwam er een geheel nieuwe indeling. Terwijl de artsen doorwerkten in het pand werd gefaseerd verbouwd.

Voor de uitwerking van de nieuwe indeling is de natuur rondom Holten als inspiratiebron gebruikt. Gefilterd licht en schaduw, boomvormen en bladstructuren, groentinten en heidekleuren. De entree krijgt een markant uiterlijk met de groene gevelschijf.

Abstracte boomvormen zijn een terugkerend thema in meubilair en vloerafwerking.
Naast het doorzicht naar de gang, die om de wachtruimte heen loopt, zijn twee daglichtopeningen gemaakt.
Balie en wachtruimte, vanaf de balie is zicht op de wachtruimte 1 maar door de transparante print op het glas voelt het niet als een vissenkom voor de mensen in de wachtruimte. Verlichting 2 accentueert de centraal gelegen wachtruimte. Doorgang voor medewerkers naar de Back Office 3 en deur naar spreek- en behandelruimtes 4.

1 2 3 4
De entree is een stuk uitgebouwd en is duidelijker zichtbaar gemaakt door de groene schijf.
Een artsenkamer.
De Back Office met daglichtkokers tussen verlaagd plafond en dak.