Gezondheidscentrum De Fenix

Gezondheidscentrum De Fenix -een multidisciplinair centrum- is gehuisvest in het stadsvernieuwingsplan Kamperpoort in Zwolle.

Van Dijl Architecten adviseerde de gebruikers over de projectaanpak en de indelingsmogelijkheden van de ruimtes. Veel aandacht is besteed aan de ligging van de disciplines ten opzichte van elkaar, looplijnen, transportroutes, algemene ruimtes met trap, hal en koffiehoek.
Ook ontwierpen wij het interieur voor de huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapiepraktijk (1400m2) èn voor het bovengelegen verpleeghuis.

De balie van de huisartsenpraktijk heeft een zachte frontplaat. De inhammen markeren de plaats voor bezoekers aan de balie.
De wachtkamer van de huisartsenpraktijk straalt rust uit. Hier is gekozen voor op maat gemaakte banken met ingebouwde speel- en lectuurbakken
Voor de artsenkamers is door ons modulair maatmeubilair ontworpen. Open en gesloten kasten, bureau's en zijblad. De kleurvlakken zorgen op een simpele manier voor verschil in sfeer per kamer
De balie voor de fysiotherapie op de eerste verdieping heeft hetzelfde zachte front als de balie op de begane grond. Door een volledig ander kleurpalet is de sfeer hier actiever en dynamischer. De kasten achter de balie zorgen voor veel opbergruimte uit het zicht!
Wachten bij de fysiotherapeut kan op de speciaal ontworpen gebogen bank, of aan de leestafel. De wand achter de bank is zo ontworpen, dat hij het zicht vanuit de gang op de wachtkamer belemmert. Prettig voor de privacy!