Zuiderheide

De bouw van een nieuwe woonwijk in Hilversum Zuid is klaar. Het plan is ontwikkelt door Dudok Wonen. Naast woonruimtes is er ook een nieuw medisch centrum gebouwd. Aan ons is gevraagd een ontwerp te maken voor het medisch centrum.

De indeling van het gezondheidscentrum heeft om veel creativiteit gevraagd, out of the box denken was nodig voor een spannend maar ook functioneel ontwerp!

Het pand heeft een constructie met grote kolommen en schijven die de ruimte beperken. Dus een overzichtelijke indeling was nodig.

Het kleurvoorstel en het gebruik van kleurvlakken geeft meer duidelijkheid en functioneren als herkenningspunten. De entree is rood, een actieve kleur waardoor bezoekers actief en met een welkomstgevoel ontvangen worden. Het wachtgebied is groen, wat een rustgevende indruk geeft en een kalmerend effect op patiƫnten heeft. Voor de praktijkruimtes zijn de kleuren blauw en geel gekozen en deze staan voor betrouwbaarheid en activiteit.

De medewerkers zijn ontzettend blij met het resultaat en geven aan dat ze veel complimenten hebben gekregen van hun patiƫnten!

Projectgegevens:

Locatie: Hilversum

Opdrachtgever: SEHZ

Oplevering: 2019