Kantoorpand ''Noordse Bosje''

Een voormalig kantoorpand in Hilversum is getransformeerd naar woningen. Hoe pak je dat als architect aan?

Het pand is ooit gebouwd voor een ziekenfonds. De Alliantie heeft het gekocht toen er kantoren in zaten en nu wordt deze prachtige ruimte opgedeeld in woningen.

Studio Van Dijl Architecten heeft geholpen met het optimaal indelen van de plattegrond. We hebben 52 appartementen over 4 verdiepingen getekend. De plattegrond van de appartementen is eenvoudig en zeer toegankelijk. Alles in het pand is gesloopt behalve de trappenhuizen en de lift.

Alle appartementen hebben een buitenruimte en waar dit niet lukte is een dakterras geplaatst!

Omdat de appartementen worden gerealiseerd in een voormalig kantoorpand is gekozen voor een industriƫle afwerking.

Projectgegevens:

Locatie: Hilversum

Opdrachtgever: De Alliantie

Samenwerking: Kastanje Vastgoedbeheer BV

Oplevering 2019