Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Zorgpoort Leidsche Rijn
Met ‘Zorgpoort Leidsche Rijn’ voorziet het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in de behoefte om zorg in het centrum van de snel groeiende wijk Leidsche Rijn te verlenen.

Met een totale oppervlakte van 650m2 is Zorgpoort Leidsche Rijn gebouwd in de centrum van Vleuterweide. De vraag van de opdrachtgever was om een nieuwe zorglocatie te ontwikkelen voor een groot aantal poliklinieken, verschillende zorgpartners en een diagnostische centrum waar de patiënten op verwijzing kunnen binnenlopen voor diverse onderzoeken. Het presenteren van een haalbaarheidsonderzoek dat we als architect voor het ziekenhuis ontwikkeld hebben, met meer comfort en betere logistiek, heeft ervoor gezorgd dat we ook het complete programma van eisen, interieurconcept, uitwerkingstekening en bouw- en uitvoeringsbegeleiding gedaan hebben.

Ter gelegenheid van het 1-jarige bestaan van Zorgpoort Leidsche Rijn in Vleuterweide is een voorlichtingsfilm gemaakt. De film geeft een goed beeld van deze locatie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.
https://www.youtube.com/watch?v=XVr1qbM_utU

De organische vloerlijnen 1 geven de hal allure, creëren een duidelijke route en geven de omgeving een mooi contrast
Voor de bezoeker zijn er twee verschillende baliehoogtes 2 zodat iedereen goed met de baliemedewerkers kan communiceren

1 2
Geborgenheid en privacy 1 voor de bezoeker en patiënt door de semi-afgesloten wachtruimtes.
Er is plaats voor iedereen! Verschillende zitmogelijkheden 2 zorgen ervoor, dat iedereen zich op zijn gemak voelt in de wachtruimte.

1 2
1 Glans en het zachte licht in het plafond reflecteren de verticale lijnen en geven meer ruimtelijkheid aan het interieur.
2 De lange zichtlijnen en de hiërarchie van de gangen creëren een duidelijke looproute voor de bezoeker en scheiden de personeelsgangen.

1 2
Polikliniek en Diagnostiek hebben ieder hun eigen vleugel en wachtruimte, dit zorgt voor meer rust en efficiency.
Bijzondere materialen, vorm en kleurgebruik differentiëren de verschillende omgevingen.