Blog#09 Overbodig

zondag 9 juli 2017

Deze zomer worden alle praatpalen ontmanteld. Overbodig geworden door de smartphone. Jammer, zegt iedereen, het was een mooi en zeer functioneel ding. En zo herkenbaar in ons straatbeeld. Helemaal waar, maar tegelijkertijd is dit misschien eindelijk het startschot, waar ik al zo lang op wacht. Het begin van een lang gekoesterde wens.

Blog#08 Gratis

dinsdag 21 februari 2017

Regelmatig merk ik dat mijn klanten in verwarring raken van bedrijven, die hun werk gratis aanbieden. Voor mij is het altijd een duidelijk verhaal. Gratis bestaat niet. De kosten worden dus op een andere manier terugverdiend. Het gaat namelijk altijd om bedrijven, die niet alleen DIENSTEN leveren, maar daarbij meteen HUN EIGEN PRODUCTEN VERKOPEN. Ik probeer mijn klanten altijd uit te leggen hoe het werkt, maar zie toch vaak wat vraagtekens om hun hoofd.

Blog#07 Eigenlijk...

zondag 29 januari 2017

Kortgeleden las ik 'Neem een geit' van Claudia de Breij. Ze interviewt daarin o.a. Hanneke Groenteman, die over allerlei missers in het zakelijk- en privéleven zegt: 'Achteraf denk je: ik wist het eigenlijk al. Toen al.'

Daar moest ik aan denken, toen een paar lezers van mijn blog#03 (dilemma's) vroegen hoe het afgelopen was met dat project. Dat project dat te klein was voor het Programma van Eisen, te weinig daglicht had én te weinig tijd voor voorbereiding en uitvoering. Ik had zelfs een negatief advies gegeven.

Blog#06 - Het verschil

dinsdag 3 januari 2017

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect, een interieurontwerper en een binnenhuisarchitect?
Geen idee? Denk je dat het allemaal hetzelfde is?
Nee dus!

Hoe zit het dan?

Blog#05 Wie wil er een goed advies?

dinsdag 6 december 2016

Wat een flauwe vraag! Iedereen wil toch een goed advies?
Nou.... daar kun je je over verbazen! Er blijkt nogal wat verwarring te bestaan over wàt nou een goed advies is.

Blog#04 - 7 Tips voor het vinden van geschikte bedrijfshuisvesting

woensdag 16 november 2016

In mijn werk heb ik te maken met professionele- en niet-professionele opdrachtgevers. De eerste groep kan hier ophouden met lezen. Voor hen is dit stukje gesneden koek. Zij hebben dagelijks te maken met grote en kleine bouwprojecten. Maar voor de zogenoemde niet-professionele opdrachtgevers is bouwen geen alledaagse bezigheid. Als je een eigen bedrijf hebt ben je bezig met je eigen vak. Het vinden van geschikte nieuwe bedrijfshuisvesting is dan duidelijk 'een vak apart'.

Blog#03 Dilemma's - een dag op kantoor

dinsdag 1 november 2016

Een nieuwe opdracht krijgen is altijd weer spannend en leuk. Het eerste contact met de klant, je inlezen in de stukken, het pand onderzoeken op mogelijkheden en onmogelijkheden, nieuwe uitdagingen en soms ineens ...een dilemma. Ik kom ze niet vaak tegen, maar nu had ik er toch weer één. Zo verliep mijn dag op kantoor:

Blog#02 Tijdloos?

maandag 10 oktober 2016

'Het moet wel een tijdloos ontwerp zijn'.

Het is een veel gehoorde wens van opdrachtgevers. Logisch natuurlijk. Een organisatie die voor veel geld gaat bouwen of verbouwen wil niet over 3 jaar al uitgekeken zijn op de vormgeving en de kleuren.

Blog#01 Wat is architectuur nou eigenlijk?

dinsdag 27 september 2016

Wat is architectuur nou eigenlijk, vroeg ik me vanmiddag af. Waar gáát het nou eigenlijk om?

Klinkt misschien wat vreemd uit de mond van iemand die al 32 jaar in het vak zit. Maar soms overkomt me dat gewoon. Zoals vanmiddag. Ik was bij een klein gezondheidscentrum, dat 10 jaar geleden gebouwd is. De eigenaren (huisartsen en apotheek) willen rigoureus verbouwen. Want…